18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик: Давайте працювати над проблемою разом
    Вівторок, 03 жовтня 2017 10:06

    Володимир Гунчик: Давайте працювати над проблемою разом

    Традиційно, у перший і третій понеділок місяця керівник найвищої виконавчої гілки влади в області проводить прийом громадян з особистих питань. Сьогодні, розповісти про наболіле та знайти відповіді на свої запитання змогли жителі Любомльського району і не тільки.

    Перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації Олександр Герасимчук, спільно із Любомльським міським головою Романом Ющуком та депутатом обласної ради В’ячеславом Богданом працювали поруч із Володимиром Петровичем та намагались спільно, кожен на своєму рівні, вирішити проблеми громади.

    Так, продовжує залишатись однією із важливих інфраструктурна тема – ремонт місцевих автошляхів та пошуки фінансування. І якщо у поточному році відремонтувати усі проблемні дороги не вийде, то у наступні два-три роки така перспектива існує. Розглянути і внести пропозиції стосовно окремих місцевих доріг до переліку автошляхів, які ремонтуватимуть у 20018-му році згодився Роман Васильович.

    Окрім дорожніх об’єктів, представники органів місцевого самоврядування, сільські голови намагаються зберегти соціально-культурну сферу, розраховуючи на кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій.

    – Обговорювані питання були досить непростими, починаючи від ремонту палацу (палац Браницьких – авт.), завершуючи дорогами. Досягли деяких домовленостей з місцевими структурами влади, говоритимемо про співфінансування, але хочу наголосити, що більшість із переглянутих документів (під час прийому – авт.) уже подані, свого часу, до обласної ради в рамках обласного соціально-економічного розвитку і, на жаль, не пройшли. Нині, обласна рада продовжує вирішувати питання фінансування проектів поза межами обласного фонду регіонального розвитку, – резюмував Володимир Гунчик.

    А це значить, що пропозиції, напрацьовані сільськими селищними головами, продовжують залишатися поза увагою депутатів місяцями, а то й роками – про це розповіли самі жителі Любомльщини. Дотримуючись такого принципу, на переконання голови облдержадміністрації, досягти якісного розвитку області буде неможливо.

    Палац Браницьких – пам’ятка архітектури національного значення та водночас – краєзнавчий музей, однак нині потребує серйозних капіталовкладень. Аби зрозуміти у якому напрямку працювати, аби кошти для відновлення будівлі та збереження безцінних експонатів усе ж були, до керівника найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся директор музею. Приміщення закладу давнє: проблеми з дахом та покрівлею, старими балками, кроквами, тому цілком може стати аварійним.

    Оскільки на ремонт будівлі потрібна чимала сума, Володимир Гунчик запропонував провести роботи у кілька етапів – спочатку укріпити дах, а потім займатися внутрішніми та фасадними роботами. Пропозицію підтримала і місцева влада, запевнивши, що долучиться до співфінансування та, у кілька черг, допоможе відремонтувати архітектурну пам’ятку.

    Ще один із важливих векторів розвитку краю – медична галузь. На прийом до голови облдержадміністрації прийшли представники трудового колективу Любомльської районної лікарні та розповіли, що існує гостра потреба у закупівлі медичного обладнання, зокрема – комп’ютерного томографа та цифрового флюорографа. Позатим, лікарі повідомили, що мають заборгованість з виплати заробітної плати.

    – Заборгованість заробітної плати лікарям – проблема, яка нині вирішується в цілому, не лише у Любомльському районі. Я вважаю, що питання зарплатні у кінці року буде закритим. Що ж стосується закупівлі томографа – потрібно вносити пропозиції спільно і, я впевнений, що всі депутати обласної ради підтримають таке прохання, адже для цієї лікарні подібне обладнання – необхідність, – відзначив Володимир Петрович.

    Чи бути новій школі на Любомльщині?

    Ще одним пунктом у робочому плані голови облдержадміністрації став огляд приміщень загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Головне. У 2017-2018 навчальних роках у закладі навчається 404 учні. Школа вміщає 21 повнокомплектний клас, а навчально-виховний процес забезпечують 58 педагогів.

    Однак, серед основних проблем навчального закладу – стара опалювальна система, відсутність спортивного залу, майстерень, а сама школа складається із шести окремих приміщень, непоєднаних переходами.

    Для того, аби підготувати приміщення до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, відділом освіти Любомльської райдержадміністрації проведено поточний ремонт харчоблоку та фасаду першого корпусу школи. Нині ж, триває капітальний ремонт шатрового даху другого корпусу.

     Голова облдержадміністрації не заперечує, що у перспективі нову школу таки потрібно будувати, тим більше, що фундамент на новому місці уже залито, однак проект слід розглядати комплексно: поряд із спорудженням нової будівлі, потрібно знайти ефективне використання старим приміщенням.

    – Для будівництва нової школи потрібна дуже велика сума – це більше 70-ти мільйонів гривень. І ми реально розуміємо, що такий заклад неможливо побудувати за два роки, потрібно залучати кошти усіх бюджетів. Разом із тим, я побачив у школі тепло, бажання педагогічного колективу, працівників школи допомогти в реалізації проекту. Однак, маємо порадитись із управлінням освіти і будемо ставити школу у перелік об’єктів, шо фінансуватимуться із Державного фонду регіонального розвитку, – повідомив Володимир Гунчик.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 3962
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua