Версія для друку
Середа, 22 вересня 2021 12:08

Народні умільці з громад новоствореного району представлять цікаві майстер-класи на фестивалі «Український коровай-сузір’я»

У рамках фестивалю «Український коровай-сузір’я» відбудеться багато цікавих майстер-класів. Зокрема, навчатимуть виготовляти унікальні прикраси – гердани, весільні квітки та квітки для вбирання короваю, кожен охочий зможе себе спробувати у гончарстві та створенні скульптурно-текстильних ляльок і виробів у техніці "травомотанка".

Алла Фіть із маленького села Радовичі Павлівської територіальної громади п’ять років займається виготовленням авторських ляльок. Майстриня народилася і виросла у творчій родині, в школі вела гурток скульптурно-текстильної ляльки. жінка запевняє, що оберіг, виготовлений власноруч і подарований від щирої душі, захищатиме людину від зла, негараздів і нещасть. А ще якось вона почула, що аби дружина не була “ягою”, необхідно мати Бабу Ягу у хаті. Тому і стала шити ляльки Ягусь.

Народний майстер України, член Національної Спілки майстрів народного мистецтва Микола Поляков з селища Локачі представить майстер-клас з гончарства. З гончарством пліч-о-пліч по життю Микола Сергійович іде вже понад два десятки літ. Здебільшого майстер виготовляє посуд за допомогою технології димлення. У таких глечиках та гладишках і сметана краще відстоюється, як зазначив гончар, і їжа з натуральних каструль, баняків, горняток, тарілок дивує особливим смаком. Та й на вигляд посуд є презентаційним. Народний майстер впевнений, що примхлива глина залюбки слухатиметься рук кожного, хто у своїй душі виношує таке бажання. Бо ж «не святі горшки ліплять»!

 

Переглядів 4200

Галерея зображень